Hoppa till innehåll

Lara från Stralsund är utbytesstuderande på Åland

I mitten av augusti kom utbytestuderande Lara Butz till Högskolan på Åland från Stralsund i Tyskland. Nu ska hon stanna här till och med vårterminen och hon studerar vid Hospitality Management-programmet samt läser vissa kurser inom företagsekonomi.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Åland?

– Jag har studerat svenska på universitetet i Stralsund och tycker om Skandinavien och speciellt området runt Östersjön. Så målet med mitt år här är att jag ska lära mig mer svenska, berättar Lara.

Och hon har redan börjat öva på svenskan, bland annat när hon har besökt apoteket och andra platser i Mariehamn.

Vad tycker du om Åland hittills?

-Jag har inte hunnit se så mycket ännu men alla människor verkar väldigt vänliga och det är oerhört vackert här, speciellt nere vid hamnen. Jag har promenerat runt ganska mycket.  Mariehamn är en spännande mix eftersom det är Ålands huvudstad men samtidigt som en mindre by.

Nu ser Lara, som ursprungligen är från området runt Köln i västra Tyskland, fram emot att lära känna ålänningarna och se mer av Åland.

 

Välkommen till Högskolan på Åland, Lara!

Fler artiklar