Hoppa till innehåll
Anmälan till vårens kurser har öppnat! We use Google to translate this website. We do not take responsibility for possible mistranslations. If you have any questions, please contact info@ha.ax.

Studerandeambassadör på Högskolan på Åland

Nu presenterar vi ett nytt koncept på Högskolan på Åland – studerandeambassadörer.
Studerandeambassadörerna är en viktig del i högskolans rekryteringsarbete, som representanter för högskolan och förebilder för framtida studerande. Det är ett flexibelt, meriterande och avlönat extrajobb som går utmärkt att kombinera med studier.

De som är intresserade av att börja studera vill oftast prata med någon som själv studerar för att få svar på sina frågor. HÅ behöver därför din hjälp med att berätta om utbildningar och om hur det är att plugga på Åland.

Bli studerandeambassadör

Vill du berätta för blivande studerande vad Högskolan på Åland har att erbjuda? Då kan du ansöka om att bli studerandeambassadör! Du får kontakter, erfarenhet och en riktigt rolig tid.

Som studerandeambassadör för HÅ kan du jobba med att bemanna mässmontrar, hålla digitala presentationer och åka ut till skolor på Åland, i Svenskfinland och i Sverige för att berätta om våra utbildningar och hur det är att studera vid HÅ. Dessutom kan du jobba med högskolans sociala medier och producera material till exempelvis Instagram eller TikTok eller hålla i takeovers. När du har antagits som studerandeambassadör diskuterar vi vilka delar du själv vill och kan delta i.
Att vara studerandeambassadör är ett socialt jobb som förutsätter att du tycker om att ta kontakt och prata med människor. Du får en god inblick i hur högskolan fungerar och möjlighet att knyta många kontakter. Du får stor erfarenhet av att hålla föredrag och möta människor med olika bakgrunder och drömmar. Jobbet gör du i mån av tid. Alla insatser du gör sker på uppdrag av din kontaktperson på HÅ:s kommunikationsavdelning och du får givetvis betalt för ditt arbete.

Vi erbjuder dig:
 • en möjlighet att dela med dig av din berättelse om din väg till och inom högskolan med nuvarande och kommande studerande
 • uppgifter inom innehållsproduktion och sociala medier
 • möjlighet att uppmuntra och vägleda gymnasiestuderande när de söker sig till högskolor och väljer bransch
 • en enkel möjlighet att extraknäcka vid sidan av studierna
 • värdefull arbetserfarenhet inom högskolevärlden
 • arbetsintyg och Linkedin-rekommendation
 • HÅ:s t-skjorta
 • utbildning innan uppdraget inleds
 • möjlighet att få 1 studiepoäng i den valbara kursen “Marknadsföring av Högskolan på Åland”. För mer info, prata med din studiehandledare.
 • tutorarvode för arbetet.
Utbildning

Alla studerandeambassadörer genomgår en obligatorisk och avlönad utbildning på cirka 2 timmar som bland annat ger grundläggande kunskaper om Högskolan på Åland, om våra utbildningar och antagning samt presentationsteknik. Därtill har vi färdigt presentationsmaterial som du använder när du presenterar högskolan i olika sammanhang.

Lön

För jobbet som studerandeambassadör betalar vi tutorarvode (för närvarande 13 €/timme)

Exempel:

 • Digital presentation för gymnasieskola. Ett fast belopp på 3 timmar betalas ut.
 • Fysisk presentation på gymnasieskola. Ett fast belopp på 3 timmar betalas ut.
 • Takeover på Instagram eller TikTok. Ett fast belopp på 4 timmar betalas ut per dag som takeovern sker.
 • Inlägg på Instagram, Facebook eller Linkedin. Ett fast belopp på 2 timmar betalas ut per inlägg.
 • Reel på Instagram, inlägg på TikTok. Ett fast belopp på 4 timmar betalas ut per inlägg.
 • Deltagande i mässa. Tutorarvode betalas för antalet timmar man är på plats på mässan.

Förutom dessa exempel tillkommer ibland resekostnader (t.ex. båtresor, kilometerersättning, bussbiljetter + eventuellt boende) som HÅ står för.

Avlöning för övriga uppdrag meddelas separat. Observera att rapporter för sociala medier från exempelvis praktikplatser, som görs av studerande som inte är studerandeambassadörer, inte avlönas. Andra avvikelser kan också förekomma.

Anmäl dig här

Har du frågor?

kontakta då Katja på Kommunikation.

Fler artiklar

Er nya vicerektor här hej!

Jag heter Bettina Brantberg-Ahlfors och är ny vicerektor på högskolan. Som vicerektor leder jag arbetet på utbildningsprogrammen företagsekonomi, Hospitality Management och sjukskötare. Jag har kontakt…
Läs mer