Hoppa till innehåll
Anmälan till vårens kurser har öppnat! We use Google to translate this website. We do not take responsibility for possible mistranslations. If you have any questions, please contact info@ha.ax.

“Drömmen är att få jobba med något kreativt där jag har kontakt med människor”

Mitt namn är Linn Weman och jag studerar mitt tredje år på Hospitality Management-programmet. Jag är född och uppvuxen på Åland men har under en period bott i Åbo där jag studerade turism. Jag sökte till Högskolan på Åland eftersom jag ville ha mer teoretisk kunskap och utveckla mina kunskaper i marknadsföring. Jag hade hört gott om Högskolan på Åland och ville flytta hem till ön igen.

En annan anledning till att jag valde att läsa Hospitality Management är att utbildningen är bred och jobbmöjligheterna är många. Jag hade även vissa grunder i ämnet från tidigare eftersom jag både studerat hotell och konferens och jobbat inom restaurangbranschen i flera år.

Trots att jag genom min studiebakgrund kunnat tillgodoräkna vissa kurser har jag valt att gå de flesta. För mig har det känts bra att kunna fräscha upp minnet men också lära sig nya saker.

Vi har haft flera väldigt roliga och intressanta kurser under utbildningens gång men om det är några jag särskilt skulle vilja lyfta fram så är det kurserna digital marknadsföring, mat och dryck i kombination samt gruppdynamik. I dem har vi fått testa på hur det är att jobba med företag, lärt oss förstå olika personlighetstyper och hur man kan jobba i team.

Vi har flera riktigt bra lärare som både utmanar och inspirerar men också visar förståelse samt flexibilitet när man inte presterar på topp. De är snabba på att svara på mejl och de organiserade kurserna gör studierna mer motiverande.

Det bästa med Högskolan på Åland är att det finns många möjligheter både under och efter studietiden för den som vill stanna på Åland eller flytta till Åland. En annan sak som är lätt att ta för givet är hur naturskönt Åland är – havet är nära och solen lyser alltid.

När jag inte inte pluggar jobbar jag extra som servitör, spelar teater och sjunger.

Efter min examen skulle jag gärna jobba med någon form av ledarskap eller projekt med turismkoppling. Drömmen är att få jobba med något kreativt där jag har kontakt med människor.

Fler artiklar

Er nya vicerektor här hej!

Jag heter Bettina Brantberg-Ahlfors och är ny vicerektor på högskolan. Som vicerektor leder jag arbetet på utbildningsprogrammen företagsekonomi, Hospitality Management och sjukskötare. Jag har kontakt…
Läs mer