Hoppa till innehåll
Anmälan till vårens kurser har öppnat! We use Google to translate this website. We do not take responsibility for possible mistranslations. If you have any questions, please contact info@ha.ax.

Från Silkeborg till Åland på praktik

Under två och en halv vecka i oktober är Julie Hvid Rasmussen, Julie Hvidberg Rasmussen, Eva Behrens Mathiesen och Michelle Søndergaard på praktik på Åland. De studerar till vardags till sjukskötare på VIA University College på Campus Silkeborg i Danmark och är på utlandspraktik via Nordplus-nätverket Danosfi. Praktiken gör de på Räddningsverket och på IVA på Ålands centralsjukhus.

-Det känns spännande att vara här, vi har hört gott om Åland och att det är väldigt fin natur. Dessutom är det kul att kunna åka till ett annat land som ändå inte är så långt borta, berättar tjejerna när vi träffar dem några timmar efter att de har stigit i land på Åland.

I övrigt känner de inte till så mycket om Åland

-Men lite tips har vi fått av en tidigare studerande vid VIA University College i Silkeborg, som har varit på praktik på Åland. Hon tipsade om att det finns ett uteställe som heter Arken och att det kan vara kul att hyra bil och köra runt på Åland och bland annat besöka Ålands högsta berg.

Men när vi har berättat för våra vänner att vi ska till Åland tror alla att vi ska besöka ett kafé som heter ”Åland” som finns i vår hemstad.

Varför tycker ni att studerande från Åland ska åka till Silkeborg på studier eller praktik?

Man kanske får uppleva en lite mer hektisk praktikperiod än på Åland. Dessutom har vi fina möjligheter om man gillar att segla, berättar tjejerna, innan de hämtar sina cyklar, som Högskolan på Åland lånar ut till dem, så att de kan ta sig runt i Mariehamn.

Fler artiklar