Hoppa till innehåll
Anmälan till vårens kurser har öppnat! We use Google to translate this website. We do not take responsibility for possible mistranslations. If you have any questions, please contact info@ha.ax.

Er nya vicerektor här hej!

Bettina lutar sig mot skylt med texten Högskolan på Åland.

Jag heter Bettina Brantberg-Ahlfors och är ny vicerektor på högskolan.

Som vicerektor leder jag arbetet på utbildningsprogrammen företagsekonomi, Hospitality Management och sjukskötare. Jag har kontakt med lärarna men också en del med studerandena. Jag vill faktiskt gärna ha mera kontakt med er studerande i framtiden, så ryck mig gärna i ärmen när ni ser mig i vimlet och berätta hur ni har det! Jag ser med iver fram emot att bekanta mig med SKÅHLAs verksamhet och rentav få höja en skål tillsammans i något skede.

Jag har också ett uppdrag då det gäller att utveckla pedagogiken på hela högskolan. Jag har själv studerat vuxenpedagogik vid Helsingfors universitet. I det pedagogiska utvecklingsarbetet kommer mina nära arbetskamrater att vara E-hub teamet som jobbar med ett projekt kring flerformspedagogik och digitalisering av undervisningen. Och alla lärare förstås! Jag tror att det är oerhört viktigt att vi skapar goda förutsättningar för alla i en högskola att lära sig nya saker. Inte bara med hjälp av digitala verktyg, men dessa kan ha en stor underlättande betydelse. Det viktigaste är att alla på högskolan vill se sig själva som nyfikna, lärande och därmed lite halvfärdiga individer. Utan att se oss som halvfärdiga har vi svårt att klara oss i den föränderliga och oberäkneliga värld vi lever i. Det här gäller både studerande, lärare och annan personal. Vi behöver hela tiden anpassa oss till nya krav och nya förväntningar, men också vara med om att hitta på och skapa nytt som i sin tur kräver anpassning. De här förmågorna är avgörande i arbetslivet. Studierna och studielivet är en övning inför den här ständigt föränderliga framtiden!

Under min första månad på HÅ har jag sett mycket fint. Kloka människor, gamla traditioner, nya idéer och god vilja. Jag är tacksam och taggad över att få vara med och utveckla vår högskola!

På Åland är jag ny. Jag har ingen bil med mig så tills vidare har det mest blivit att bekanta mig med Mariehamn. En liten stad med allt man behöver och för mig kanske det mest ovana, där jag kan leva mitt liv på svenska i Finland. Mitt andra hem finns i Esbo. Där bor min man och min irländska varghund. Jag har också tre vuxna barn och ett litet barnbarn.

Jag hoppas jag kan uppfylla så många av era förväntningar som möjligt som ni har på er nya vicerektor. Vi ses och hörs mera i framtiden!

Bettina

Fler artiklar