Hoppa till innehåll

Studievägledning via Visa vägens nya chatt

Visa vägen erbjuder studie- och karriärvägledning för vuxna på Åland.

Nu kan du chatta med åländska studie- och yrkesvägledare

Visa vägen har numera en live-chatt där du kan chatta direkt med studie- och yrkesvägledare om du har frågor om jobb eller studier. Chatten hittar du på visavagen.ax och den är öppen:

  • måndag-torsdag kl 18-21
  • söndag kl 15-20

Högskolan på Åland samarbetar med Visa vägen och två av våra studiehandledare Therese Sjöblom och Thor-Björn Wik är med och svarar på frågorna som ställs i chatten. Du kan bland annat få hjälp att hitta information om utbildningar och kurser, vad som krävs för att bli antagen, yrkesmöjligheter eller bara funderar på din situation just nu, vad du vill göra och varför.

Fler artiklar

Er nya vicerektor här hej!

Jag heter Bettina Brantberg-Ahlfors och är ny vicerektor på högskolan. Som vicerektor leder jag arbetet på utbildningsprogrammen företagsekonomi, Hospitality Management och sjukskötare. Jag har kontakt…
Läs mer

Tävlingsuppgift på kursen Business English

Inom kursen "Business English" ordnades i april 2021 en tävling där uppgiften var att skriva en journalistisk text om ett virtuellt företagsbesök. Följande artikel valdes ut som ett bra exempel på hur man skriver en sammanfattning på en videointervju.

Läs mer

Utbytesstuderande Lara trivs på Åland

I mitten av augusti kom utbytestuderande Lara Butz till Högskolan på Åland från Stralsund i Tyskland.
-Tiden här har varit bra, men förstås har den påverkats av coronaläget. Jag har mest studerat på distans. Men det har också varit väldigt avslappnat att studera på det sättet.

Läs mer