Hoppa till innehåll

Nu kan du använda wifi vid andra högskolor och universitet

Högskolan på Åland är med i Eduroam, som är ett samarbete mellan högskolor och universitet världen över för att underlätta nyttjandet av varandras trådlösa nätverk.

Som är studerande på högskolan kan du logga på trådlösa nätverk vid andra högskolor och universitet som är anslutna till Eduroam. Eudoram finns också på många flygfält.

Använd Eudoram

För att kunna logga in på Eudoram behöver du:

  1. Ladda ned Högskolan på Ålands CAT* installer från: https://cat.eduroam.org. På Android-enheter behöver du också ladda ned EduroamCAT appen från Google Play Store.
  2. Du kan behöva lägga till @ha.ax till ditt användarnamn (det du loggar in till högskolans datorer med)
  3. Sök efter WiFi-nätet Eduroam

Informationen om Eduroam hittar du på sidan Praktisk info.

_______

* CAT är ett litet installationsprogram för Eduroams WiFi-inställningar. 

Fler artiklar

Er nya vicerektor här hej!

Jag heter Bettina Brantberg-Ahlfors och är ny vicerektor på högskolan. Som vicerektor leder jag arbetet på utbildningsprogrammen företagsekonomi, Hospitality Management och sjukskötare. Jag har kontakt…
Läs mer

Tävlingsuppgift på kursen Business English

Inom kursen "Business English" ordnades i april 2021 en tävling där uppgiften var att skriva en journalistisk text om ett virtuellt företagsbesök. Följande artikel valdes ut som ett bra exempel på hur man skriver en sammanfattning på en videointervju.

Läs mer

Utbytesstuderande Lara trivs på Åland

I mitten av augusti kom utbytestuderande Lara Butz till Högskolan på Åland från Stralsund i Tyskland.
-Tiden här har varit bra, men förstås har den påverkats av coronaläget. Jag har mest studerat på distans. Men det har också varit väldigt avslappnat att studera på det sättet.

Läs mer