Hoppa till innehåll

Högskolan deltar i Kunskapens kväll – Forskning och forskare på Åland

Den 10 juni kl 18.30-21.00 arrangeras Kunskapens kväll som en del av Alandica debatt. Där får du chansen att höra forskare och experter berätta vad de egentligen gör, hur deras forskning går till och vad forskning har för betydelse för samhällets utveckling. Från högskolan deltar forskarna Erika Boman, Florian Haug och Agneta Eriksson-Granskog.

Kvällens program

18.30 Musikunderhållning. Richard & Milton Palmer, gitarr.

18.45-19.20 Panel I: Demokrati och miljö – mellan förnuft och känsla

Panelister: Katarina Fellman (ÅSUB), Mats Löfström (riksdagen), Torbjörn Åkermark (Inficon).

Moderator: Petra Granholm

19.20–20.00 Panel II: Teknik och samhälle

Talare: Erika Boman (Högskolan på Åland), Florian Haug (Högskolan på Åland), Marcus Koskinen-Hagman (Rektor Ålands lyceum)

Moderator: Hanna Hagmark

20.00-20.10 Paus. Musikunderhållning. Richard & Milton Palmer, gitarr.

20.10–20.45 Panel III: Vadå kunskap?

Talare: Annette Höglund (Optinova), Niklas Stenbäck (Ålands landskapsregering), Agneta Eriksson Granskog (Högskolan på Åland), Janne Holmén (Uppsala universitet)

Moderator: Sia Spiliopoulou Åkermark

Anmälan

Anmäla dig till evenemanget på Facebook.

Om Kunskapens kväll

Kunskapens kväll ordnas av Nätverket för hållbar kunskapsutveckling på Åland (KUT-nätverket), som initierades hösten 2018 av Ålands fredsinstitut, Högskolan på Åland, Ålands statistik- och utredningsbyrå (ÅSUB) och Ålands landskapsregering.

För mera information se Ålands fredsinstituts webbplats.

 

Fler artiklar

Er nya vicerektor här hej!

Jag heter Bettina Brantberg-Ahlfors och är ny vicerektor på högskolan. Som vicerektor leder jag arbetet på utbildningsprogrammen företagsekonomi, Hospitality Management och sjukskötare. Jag har kontakt…
Läs mer

Tävlingsuppgift på kursen Business English

Inom kursen "Business English" ordnades i april 2021 en tävling där uppgiften var att skriva en journalistisk text om ett virtuellt företagsbesök. Följande artikel valdes ut som ett bra exempel på hur man skriver en sammanfattning på en videointervju.

Läs mer

Utbytesstuderande Lara trivs på Åland

I mitten av augusti kom utbytestuderande Lara Butz till Högskolan på Åland från Stralsund i Tyskland.
-Tiden här har varit bra, men förstås har den påverkats av coronaläget. Jag har mest studerat på distans. Men det har också varit väldigt avslappnat att studera på det sättet.

Läs mer