Hoppa till innehåll

Högskolan är värd för språkkonferens i höst

Som studerande kan du delta gratis i konferensen IMEC 2019 som arrangeras den 30 september till 3 oktober 2019 i Mariehamn.

I höst kommer högskolan vara värd för International Maritime English Conference (IMEC). Konferens vänder sig till lärare och personal på sjöfartshögskolor som jobbar med språk (engelska), kommunikation, kulturer och den mänskliga faktorn. Och ett sjuttiotal deltagare från hela världen förväntas komma till Mariehamn den 30 september till 3 oktober 2019.

Studerande deltar gratis i konferensen

Du som studerar på högskolan har möjlighet att delta i programpunkter under konferensen gratis. Programmet för konferensen är inte släppt, men när det blir offentlig kommer du hitta det på sidan  IMEC 2019 (på engelska).

Har du frågor om konferensen kan du ta kontakt med Erik Hemming eller Tiina Mäkinen.

Fler artiklar

Er nya vicerektor här hej!

Jag heter Bettina Brantberg-Ahlfors och är ny vicerektor på högskolan. Som vicerektor leder jag arbetet på utbildningsprogrammen företagsekonomi, Hospitality Management och sjukskötare. Jag har kontakt…
Läs mer

Tävlingsuppgift på kursen Business English

Inom kursen "Business English" ordnades i april 2021 en tävling där uppgiften var att skriva en journalistisk text om ett virtuellt företagsbesök. Följande artikel valdes ut som ett bra exempel på hur man skriver en sammanfattning på en videointervju.

Läs mer

Utbytesstuderande Lara trivs på Åland

I mitten av augusti kom utbytestuderande Lara Butz till Högskolan på Åland från Stralsund i Tyskland.
-Tiden här har varit bra, men förstås har den påverkats av coronaläget. Jag har mest studerat på distans. Men det har också varit väldigt avslappnat att studera på det sättet.

Läs mer