Hoppa till innehåll
Anmälan till vårens kurser har öppnat! We use Google to translate this website. We do not take responsibility for possible mistranslations. If you have any questions, please contact info@ha.ax.
array(0) { }

Studerandeportalen

IT-support

Glömt ditt lösenord?

E-post: helpdesk@ha.ax

Telefon: +358 (0)18 537 777

Supportsajten

Läs mer om IT-support

Wilma

Via Wilma kan du bland annat göra läsårsanmälan, anmäla dig till kurser, tentamen och omtentamen, skriva ut studiekort, göra valideringsansökan, anhålla om studieuppehåll och examensbetyg.

Gå till Wilma

Tentamen

Allmänna tentamenstillfällen är på lördagar kl 9 –13 på Högskolan Norra. Dessutom ordnas omtentamenstillfällen även vissa torsdagar kl 17 – 21 på Högskolan Norra.

Anmälan via Wilma.

Läs mer om tentamen och omtentamen

Läsårets arbetstider

Vårterminen 2024:
13.1.2024 (v. 3) – 31.5.2024 (v. 22)

Höstterminen 2024:
19.8.2024 (v. 34) – 31.12.2024 (v.1)

 

Viktiga datum 2024-2025

Kalender

Högskolan på Åland på Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Vill du veta mer om vår nyhet där du kan studera företagsekonomi på distans på Högskolan på Åland?

Då kan du få mera information och ställa alla dina frågor på vårt informationstillfälle på Google Meet!

📌När? Torsdagen den 28 mars klockan 10.00-11.00
📌Var? På Google Meet: meet.google.com/mdn-asjr-tbm

Hoppas vi ses! 👋
... See MoreSee Less

25 mars 2024
Vill du veta mer om vår nyhet där du kan studera företagsekonomi på distans på Högskolan på Åland?

Då kan du få mera information och ställa alla dina frågor på vårt informationstillfälle på Google Meet!

📌När? Torsdagen den 28 mars klockan 10.00-11.00
📌Var? På Google Meet: meet.google.com/mdn-asjr-tbm

Hoppas vi ses! 👋

William Söderlund jobbar som mjukvaruutvecklare på Enfuce. Han gick ut från IT-programmet 2016.

“En stor fördel med studierna vid Högskolan på Åland är praktiken som erbjuds. Man kan lätt få in en fot vid något företag på Åland och sen utveckla sin yrkeskarriär vidare där.”

📌Ansökan pågår till 15 april.
📌Läs mer om IT-programmet här: www.ha.ax/utbildning/studera-it/
... See MoreSee Less

23 mars 2024

Glad påsk från oss på Högskolan på Åland! 🐥 ...

2 0

“Jag heter Arvid Landgren och kommer från Lund. Just nu studerar jag på sjökaptensprogrammet. Jag valde Högskolan på Åland för att jag hört mycket gott om den och jag tror på närheten och gemenskapen som jag hört om på skolan. Jag valde sjökaptensprogrammet för att jag älskar sjön och drömmer om att arbeta till sjöss.

Det bästa med Åland är välkomnandet som jag har fått här som nyinflyttad. Jag känner mig omhändertagen vad gäller idrottsföreningar och välkommen i skolan. Och minsta fråga du har i matbutiken så får du hjälp med.”

📌Ansökan är nu öppen till höstens programstarter. Ansök senast 15 april!
📌Läs mer via länken i bion.

#studerapååland #studera #studieliv #högskolanpååland #HÅ #alandliving #ålandliving #bopååland #åland #aland #alandislands #studerapåhögskola #studyinfinland #mittååå #öliv #kapten #sjökapten
...

6 0

Hej alla! Jag heter Alma och jag studerar i Hospitality Management-programmet vid Högskolan på Åland. Jag har flyttat till Åland år 2020 så jag har bott här en bra stund redan. Jag flyttade från Helsingfors som en helt finskspråkig person men blev trevligt bemött.

Nu idag och imorgon kommer jag att ha en takeover här i Högskolans Instagram. Under den tiden kommer ni se lite hur mitt liv på Åland har sett ut, hurdant är det att studera i Hospitality Management-programmet osv.

Imorgon håller jag en frågestund på Högskolans Instagram stories där ni har möjlighet att ställa olika frågor till exempel gällande studieprogram Hospitality Management, jobbmöjligheter efter studierna, allmänt om studielivet på Åland och hurdant det är att bo på Åland.

Hoppas ni följer med!
...

30 0

Andreas Perjus, CTO på Optinova Group, berättar om deras samarbete med Högskolan på Åland och den arbetskraft som de ser behov av i framtiden.

“Det som är viktigt för oss är att vi kan ge inspiration till de studerande så att de får energi in i skolgången och ser allt roligt man kan göra i arbetslivet.”

📌Ansök senast 15 april!
📌Läs mer om våra utbildningsprogram på ha.ax.

#studerapååland #studera #studieliv #högskolanpååland #HÅ #ålandliving #bopååland #åland #alandislands #studerapåhögskola #studyinfinland #mittååå #öliv #samarbete #näringsliv
...

8 0

Från oviss framtid till Åland! Hej jag linn karlevill har takeover nu i två dagar, SNÄLLA ställ så många frågor du vill. Men först lite bakrund 🤭För två år sedan tog jag chansen och flyttade till denna magnifika ö utan att veta vad som väntade. Nu, som 23-åring på väg att fylla 24, kan jag med stolthet säga att Åland är mitt hem. Med min pojkvän vid min sida och studier till sjökapten 🫡👩‍✈️framför mig. Följ med mig när jag utforskar och delar med mig av det bästa som Åland har att erbjuda! 🌊 💑 #HemVidHavet #LivetPåÖn ...

34 0

William Söderlund jobbar som mjukvaruutvecklare på Enfuce. Han gick ut från IT-programmet 2016.

“En stor fördel med studierna vid Högskolan på Åland är praktiken som erbjuds. Man kan lätt få in en fot vid något företag på Åland och sen utveckla sin yrkeskarriär vidare där.”

📌Ansökan pågår till 15 april.
📌Läs mer om IT-programmet här: https://www.ha.ax/utbildning/studera-it/
...

15 0

“Jag heter Malin Bergqvist och kommer från Borgå. Jag har studerat till sjukskötare vid Högskolan på Åland och blev färdig i januari. Jag har bott på Åland sen 2014 med min familj och har länge funderat på att studera till sjukskötare.

En av anledningarna till att jag ville bli sjukskötare, utöver att hjälpa människor, är att yrket i sig är väldigt brett. Just nu är jag särskilt intresserad av psykologi men som sjukskötare kan man jobba med så många olika saker och det är lätt att utvecklas inom sitt yrke.”

📌Läs mer via länken som du hittar i bion.
📌Ansökan är nu öppen till höstens programstarter. Ansök senast 15 april!

#studerapååland #studera #studieliv #högskolanpååland #HÅ #alandliving #ålandliving #bopååland #åland #aland #alandislands #studerapåhögskola #studyinfinland #mittååå #öliv #sjukskötare #sjuksköterska
...

10 0

🌟Ansökan till Business Lab är öppen!🌟
Business Lab är för dig som vill utveckla entreprenörskapet och skapa långsiktigt bra business. Vi är till för dig som vill starta företag, just har startat, företag som redan är etablerade på åländska marknaden, vill etablera sig på Åland eller vill börja exportera till eller från Åland.

Ansökan till Business Lab är löpande och antagning kommer att ske cirka 4 gånger per år. Sök senast den 1.4 för att delta i första antagningen!

Läs mer och ansök via länken i bion.
...

9 0

Hej! Mitt namn är Elias, jag studerar andra året Elektroteknik med landinriktning (AEEM) och jag kommer att ha Instagram Takeover idag och imorgon (20-21.3). Jag kommer visa på stories min vardag och berätta om min utbildning.

Elektroteknik programmet med land inriktning leder till en finsk yrkeshögskoleexamen och titeln ingenjör (YH) 240sp efter avklarade studier. Min examen ger mig inga behörigheter att arbeta till sjöss, till skillnad från sjöinriktningen Elektroteknik (ET) 270sp.

Passa på att fråga frågor om min utbildning, de olika inriktningarna, hur det är att studera på högskolan och om studielivet på Åland.

Jag sitter även som ordförande för studerandekåren Skåhla för 2024, så om ni har frågor om studerandekårens verksamhet så svarar jag gärna på de frågorna också.
...

21 0

Eva Mikkola-Karlström, vice VD på Godby Shipping, berättar om deras samarbete med Högskolan på Åland och den arbetskraft som de ser behov av i framtiden.

“Vi tycker att studerande från Högskolan på Åland är kompetenta, duktiga och motiverade.”

📌Ansökan är nu öppen till höstens programstarter. Ansök senast 15 april!
📌Läs mer om våra utbildningar här: https://www.ha.ax/utbildning/
...

12 0

Studerandekåren Skåhla på Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Att prata och skratta på puben är som ett varmt solsken en grå dag - det lyfter humöret och sprider glädje i hjärtat. Där bland vännerna och bekanta känns varje ord som en liten pärla av gemenskap. Så låt oss höja våra glas och fylla våra hjärtan med skratt och samtal - för på puben är allt möjligt och glädjen oändlig. ❤️❤️ ... See MoreSee Less

21 mars 2024
Att prata och skratta på puben är som ett varmt solsken en grå dag - det lyfter humöret och sprider glädje i hjärtat. Där bland vännerna och bekanta känns varje ord som en liten pärla av gemenskap. Så låt oss höja våra glas och fylla våra hjärtan med skratt och samtal - för på puben är allt möjligt och glädjen oändlig. ❤️❤️

P🥳 onsdag den 20.3 kl 19:00-00:00 bjuder vi in till en oförglömlig St. Patrick's Day-fest! Ta på dig din bästa gröna outfit och hoppa in i din halare för en kväll full av skoj och festligheter i Arkipelags lobby bar. Slå dig ner med din bästa polare, dansa till livemusik, och testa din musik-kunskap i vår spännande musikquiz! Det finns även möjlighet att samla på dig kola märken under kvällen. Missa inte detta! 🥳 ... See MoreSee Less

19 mars 2024
P🥳 onsdag den 20.3 kl 19:00-00:00 bjuder vi in till en oförglömlig St. Patricks Day-fest! Ta på dig din bästa gröna outfit och hoppa in i din halare för en kväll full av skoj och festligheter i Arkipelags lobby bar. Slå dig ner med din bästa polare, dansa till livemusik, och testa din musik-kunskap i vår spännande musikquiz! Det finns även möjlighet att samla på dig kola märken under kvällen. Missa inte detta! 🥳

Jenny Österbacka är en inspirerande och engagerande lärare som lyfter elevernas intresse och motivation till nya höjder. Joakim Isaksson är en kunnig och stöttande lärare som alltid finner sätt att utmana och guida sina elever till framgång. Matias Waller är en dynamisk och kreativ lärare som skapar en stimulerande och inkluderande lärmiljö där eleverna blomstrar och växer. Vi i SkHÅla vill tacka dessa lärare för allt hårt arbete.💪🥰🥰 ... See MoreSee Less

9 mars 2024
Jenny Österbacka är en inspirerande och engagerande lärare som lyfter elevernas intresse och motivation till nya höjder. Joakim Isaksson är en kunnig och stöttande lärare som alltid finner sätt att utmana och guida sina elever till framgång. Matias Waller är en dynamisk och kreativ lärare som skapar en stimulerande och inkluderande lärmiljö där eleverna blomstrar och växer. Vi i SkHÅla vill tacka dessa lärare för allt hårt arbete.💪🥰🥰

🎉 YES! Efterlängtade AFTER SCHOOL är äntligen här på Me Gusta! 🎉 Markera din kalender för torsdag den 4 april, för det är då vi kickar igång vårt första After School-event! 🙌

Snacka om en deal! För endast 12,90 € kan du njuta av en saftig burgermeny med en kall öl i handen! 🍔🍺 (17,90 € utan HÅ-kupong).

Så varför inte skippa den tråkiga eftermiddagslunken och istället joina oss för lite kul, spel och häng? Låt oss göra torsdagen till veckans höjdpunkt tillsammans! 🎈 Ses på Me Gusta! 😉 #AfterSchoolFun #BurgerAndBeer #MeGustaMoments 🌟
...

Att prata och skratta på puben är som ett varmt solsken en grå dag - det lyfter humöret och sprider glädje i hjärtat. Där bland vännerna och bekanta känns varje ord som en liten pärla av gemenskap. Så låt oss höja våra glas och fylla våra hjärtan med skratt och samtal - för på puben är allt möjligt och glädjen oändlig. ❤️❤️ ...

P🥳 onsdag den 20.3 kl 19:00-00:00 bjuder vi in till en oförglömlig St. Patrick`s Day-fest! Ta på dig din bästa gröna outfit och hoppa in i din halare för en kväll full av skoj och festligheter i Arkipelags lobby bar. Slå dig ner med din bästa polare, dansa till livemusik, och testa din musik-kunskap i vår spännande musikquiz! Det finns även möjlighet att samla på dig kola märken under kvällen. Missa inte detta! 🥳 ...

Jenny Österbacka är en inspirerande och engagerande lärare som lyfter elevernas intresse och motivation till nya höjder. Joakim Isaksson är en kunnig och stöttande lärare som alltid finner sätt att utmana och guida sina elever till framgång. Matias Waller är en dynamisk och kreativ lärare som skapar en stimulerande och inkluderande lärmiljö där eleverna blomstrar och växer. Vi i SkHÅla vill tacka dessa lärare för allt hårt arbete.💪🥰🥰 ...

Har du någonsin haft en lärare som gjort en verklig skillnad i ditt liv eller i samhället? Nu är det dags att ge dem den erkänsla de förtjänar genom att nominera dem till årets lärare! Årets lärare är inte bara en utmärkelse, det är en möjlighet att hedra och uppmärksamma de lärare som går utöver det vanliga för att forma och inspirera nästa generation. Din nominering kan göra skillnad och visa din uppskattning för deras hängivenhet, passion och arbete. Ta chansen att lyfta fram en lärare som har gjort skillnad i ditt liv eller i samhället genom att nominera dem till årets lärare ! Svara på enkäten som skikta ut från Linn. ...

Lördagen 20.4 bjuder vi in våra åländska vänner från ÅSL, SkHÅla och ÅSU för den åländska sitsen 2024 i Helsingfors!
Mer info kommer närmare!🥳🍻
@alandskastudentlaget @asu_uppsala @studerandekarenskahla
...

anmälan till sitzen: https://forms.gle/VF7Ebqi7PBD7RsV27 ...

Länkar:
Vi är glada att meddela att vi har anslutit oss till Kide-appen 🥳för att göra våra evenemang och aktiviteter ännu mer tillgängliga för er. Med Kide kan du enkelt hålla dig uppdaterad om våra kommande händelser, anmäla dig och få snabb tillgång till all viktig information. Ladda ner Kide-appen nu och följ med oss på en spännande resa fylld med roliga och givande upplevelser. Vi ser fram emot att dela dessa stunder med er!
Länkar:
- SkÅHlas sida på Kide.app : https://kide.app/community/3d2b3868-dfe1-450e-9f9f-45cd13327711
...